Het weer voor maandag 9 november

Vandaag is het vaak bewolkt boven Limburg en vooral in het oosten zou daar in het eerste deel van de dag zo nu en dan al wat motregen uit kunnen vallen. De temperatuur doet het niet zo goed want we halen vanmiddag niet veel meer dan zo'n 8°C.

rweytjens_fr

In de loop van de namiddag en avond zou het vanuit het oosten overal een poosje licht kunnen gaan regenen. Het wordt echter een schampschot dat we op de radarbeelden zullen moeten volgen want de verschillende weermodellen zijn het er niet over eens of deze regenzone Limburg uiteindelijk zal weten te bereiken. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richting.

Dinsdag blijft het vrij fris voor de tijd van het jaar. De minima liggen rond 3 a 4°C en de maxima geraken alweer niet verder dan een graad of 7 a 8. Het is opnieuw overwegend bewolkt en uit die wolken kan tijdelijk wat lichte regen of motregen vallen. De zwakke wind zal naar het zuiden draaien.

Woensdag blijft het overwegend droog met kans op een lokale bui. De minima schommelen rond een graad of 3 en namiddag wordt het zo'n 8°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Ook donderdag blijft het in Limburg overwegend droog met soms zelfs brede opklaringen. Tijdelijk kan de bewolking hardnekkiger worden en misschien wat lichte regen lossen. In de ochtend ligt de temperatuur rond 4°C en 's middags bereiken we zo'n 9°C. Er waait op donderdag een zwakke zuidenwind.

Vrijdag zal er in de loop van de dag een regenzone van zuidwest naar noordoost over de provincie trekken. De exacte timing zal pas in de komende dagen duidelijk moeten worden. Ook de wind zal tijdelijk flink aanspannen. Het wordt dan wel flink zachter met minima rond 8°C en maxima rond 13°C.

Tijdens het weekend blijft het zeer zacht maar ook erg wisselvallig.

Ruben Weytjens

Niet te missen