Feest bij Racing Peer

Feest in het Dommelstadion nadat de uitslag van Lindelhoeven bekend gemaakt werd. Even daarvoor had RC Peer de eigen overwinning tegen Dilsen veilig gesteld en haalde zo, na een nul op zes bij de start van de competitie, in extremis de eerste periodetitel binnen.

Toch leek het er in het begin van de wedstrijd niet op dat Peer aan het feest zou zijn. Het speelde voor rust heel rommelig, te traag en kon eigenlijk geen kansen afdwingen. Bijna was die kans er wel geweest maar Willems haalde de doorgebroken Nouwen neer en kreeg daarvoor de rode kaart onder de neus geduwd. Lang moest hij niet alleen in de kleedkamer vertoeven want een kwartiertje later was het weer tien tegen tien nadat Davy Brebels tegen een tweede geel kartonnetje moest aankijken. Dilsen, dat goed georganiseerd speelde, kon voor de koffie via enkel kopballen wel voor dreiging zorgen.

Goal en rood

De tweede periode kon voor Peer niet beter beginnen. Een fraaie aanval via Eerdekens en Poelmans werd door Nouwen met een halve omhaal in het dak van het doel gekegeld. Dilsen reclameerde voor buitenspel en daarbij kreeg ook Staszewski zijn tweede geel, en dus rood, gepresenteerd. Dilsen moest nu wel komen en Peer kon op de counter nog voor gevaar zorgen maar de verlossing bleef uit. Bijna viel de gelijkmaker zelfs maar Steve Peters zag zijn poging van de lijn gehaald. Zeven minuten voor tijd nam Nick Peeters, na een mooie doorsteekpas van Bosmans, alle twijfel weg.

“Het is genieten en feesten”, lachte een tevreden trainer Robert Claes. “Na onze desastreuze start van de competitie haalden we een 22 op 24, hetgeen toch een heel sterke prestatie is. We scoorden in deze eerste periode liefst 27 maal en ons doelpuntensaldo heeft ons nu de periodetitel opgeleverd. Ik mag dan ook fier zijn op mijn mannen.”

Ook voorzitter Raf Nelis klonk euforisch. “Deze prijs is zeker verdiend. In de voorbereiding draaide het niet. We werden op de eerste speeldag door Park Houthalen van het kastje naar de muur gespeeld en stonden op een moment zelfs laatste. Maar toen gaf ik al aan dat de laatsten de eersten zouden zijn. Nu hebben we de eerste tussensprint gewonnen en dat moet als je bovenaan wilt eindigen.” “The Sky is the limit”, gaf de voorzitter nog mee waarmee hij de ambitie van Peer niet onder stoelen of banken stak.

Bart SCHIJNS##

RC PEER: K. Kelchtermans, Beckers, Davy Brebels, Dennis Brebels, Peeters, Bosmans, Nouwen (77’ Cuypers), Langens, Creemers, Poelmans (86’ Agten), Eerdekens (70’ Moors).

DILSEN VV: Cleeren, Swenters (87’ J. Geelen), Willems, Peters, Staszewski, Terwingen (85’ Akouz), Bistrussu, Coppola, Jacobs (65’ Gimenez-tronconi), K. Geelen, Gabriels.

Doelpunten: 47’ Nouwen 1-0, 83’ Peeters 2-0. Gele kaarten: Peeters, Swenters, Coppola, Gimenez-Tronconi. Rode kaarten: 26’ Willems, 48’ Staszewski (2x geel). Scheidsrechter: Champagne. Toeschouwers: 180.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio