E313 sneller dan gepland open na werken aan brug

De werken aan de nieuwe brug over de E313 ter hoogte van de Meerhoutstraat in Ham vorderen sneller dan verwacht. Het voorbije weekend zijn de balken gelegd over het eerste deel, als draagvlak voor het wegdek van de nieuwe brug. De E313 kon zaterdagavond al, sneller dan gepland, weer open.

Wegen en Verkeer bouwt de brug om een nieuwe verbindingsweg aan te leggen tussen de containerterminal in Meerhout en Nike enerzijds en de Staatsbaan in Ham anderzijds. In de toekomst zal de brug de huidige brug in de Meerhoutstraat (N110) vervangen. Op de andere helft van de brug komen de balken in het weekend van 27 tot 29 november. Dan wordt de E313 richting Antwerpen afgesloten.

Vanaf vrijdagavond 21 uur tot zondagochtend 5 uur moet het verkeer dat van Luik komt de E313 verlaten via afrit 25 in Ham. Er is een omleiding (G) tot de oprit 24 in Geel-Oost. Het verkeer richting Luik kan over 2 rijstroken blijven rijden. Het is de bedoeling om nadien het brugdek verder af te werken zodat in het voorjaar van 2010 de bestaande brug kan worden afgebroken.

DiMa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio