Club Brugge juicht in Belgrado: 2-4

Club Brugge heeft in de Europa League een goede stap richting tweede ronde gezet. Het won bij Partizan Belgrado met 2-4.

kscherpenberg

Voor blauw-zwart was het in het begin even zoeken, maar toch was het bij de eerste prik al raak. Niemand minder dan Ivan Perisic knalde op voorzet van Michael Klukowski de 0-1 binnen.

Nog voor de rust verdubbelde Club Brugge zijn voorsprong. Dat gebeurde via Dorge Kouemaha, die de netten bol maakte na een knap tikje achter het steunbeen.

Vadis beslist

Partizan Belgrado, dat nergens was in de eerste helft, kon in de tweede helft wel een vuist maken. Via Ljajic werd het 1-2. Via een counter maakte Kouemaha er echter snel 1-3 van, zijn tweede van de avond.

De wedstrijd leek gespeeld, maar de Serviërs kwamen opnieuw in de match dankzij de 2-3 van Washington. Vadis zorgde echter voor de zekerheid met een vrijschopdoelpunt. Bij de thuisploeg kreeg Krstajic nog rood.

In die andere partij in groep J won Shakhtar Donetsk met 0-2 bij het Franse Toulouse. De Oekraïners zijn met een twaalf op twaalf zeker van de volgende ronde. Club Brugge is tweede met zeven punten. Toulouse staat als derde op drie punten van blauw-zwart. Partizan Belgrado is vierde met nul punten en is Europees uitgeschakeld.

Ref: Schörgenhofer (Oos) Partizan: Radosavljevic, Knezevic, Djordjevic, Krstajic, Lomic, Fejsa, B.Jovanovic, Moreira, Llajic, Ilic (46' Bogunovic), Diarra (53' Washington) Washington) Club Brugge: Stijnen, De Mets (87' Vermeulen), Donk, Alcaraz, Klukowski, Geraerts, Odjidja, Blondel, Perisic (82' Simaeys), Dirar (59' Akpala), Kouemaha Doelpunten: 28' Perisic 0-1, 36' Kouemaha 0-2, 53' Llajic 1-2, 57' Kouemaha 1-3, 66' Washington 2-3 74' Odjidja 2-4 Gele kaarten: B. Jovanovic, Moreira, Blondel, Dirar, Djordjevic. Rode kaart: Krstajic