Record Bank mag geen hoge rente geven

Record Bank mag geen hoge tarieven meer bieden op haar spaarrekeningen. Europa heeft dat verboden. De bank maakt immers deel uit van de groep ING en die heeft staatssteun gekregen.

jvangeyte

Banken die staatssteun hebben gekregen, mogen niet de hoogste rentevoeten van de markt geven. Op die manier wil Europa vermijden dat ze de concurrentie vervalsen met geld van de belastingbetaler.

ING is in dit geval. Nu blijkt echter dat ook dochterbedrijven van ING zich aan deze regels moeten houden.

Europa verplicht Record Bank daarom om de rentevoeten op de Gold-rekening te verlagen. Begin deze week bood de instelling nog een basisrente van 2,4%, te verhogen met een getrouwheidspremie van 0,60% indien het geld minstens twaalf maanden op de rekening blijft staan.

Record Bank past nu node haar campagne aan. Al na enkele dagen zakt de basisrente naar 2% en de getrouwheidspremie naar 0,50%.

Kasbons

Ook voor haar kasbons moet Record Bank inbinden. De bons op vijf en zes jaar worden stopgezet. De bon op vijf jaar bracht 3,80% bruto op, die op zes jaar leverde 4,00% bruto op. De lijst met de beste rentes op spaarrekeningen vindt u hier. Die met de beste rente op kasbons hier.

JVG