Anderlecht boekt belangrijke overwinning tegen Timisoara: 3-1

In de Europa League heeft Anderlecht met 3-1 gewonnen van het Roemeense FC Timisoara. De Brusselaars zijn door de overwinning zo goed als zeker van een verlengd verblijf in Europa. Enkel als Dinamo Zagreb beslist nog in beroep te gaan tegen zijn straf (puntenverlies), kan het mathematisch nog mislopen voor paars-wit.

kscherpenberg

Anderlecht nam al van bij de start het heft in handen. Eerst dreigde het vooral vanop afstand. Na bijna een halfuur spelen, werd Matias Suarez neergehaald in de zestien. De Argentijn zette zelf de strafschop die volgde om.

Ajax wint ook

De Roemenen hadden maar weinig in de pap te brokken. Bijna werd het 2-0 toen een voorzet van Deschacht door een Roemeen bijna in eigen doel werd gewerkt.

Na de rust herpakte Timisoara zich meteen. Parks, een Jamaicaan, kreeg te veel ruimte van Deschacht en kopte de 1-1 tegen de netten. De meegereisde Roemeense supporters vierden de goal met Bengaals vuur. Even werd de partij stilgelegd.

Nadien had Anderlecht het wat moeilijker, maar de Brusselaars kwamen weer boven water. Boussoufa dikte aan tot 2-1. Legear maakte er op de counter nog 3-1 van.

In de andere partij in groep A ging Ajax met 0-2 winnen op het veld van Dinamo Zagreb. Pantelic en De Zeeuw maakte de Amsterdamse doelpunten. In de stand leiden Anderlecht en Ajax met acht punten. Timisoara is derde met twee punten. Zagreb is puntenloos vierde. De Kroaten verloren wel drie punten nadat ze door de Uefa gestraft werden voor rellen, veroorzaakt door hun supporters.

Scheidsrechter: Chapron (Fra) Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Saré, Biglia, Kanu (62' Legear), Boussoufa, Suarez (83' Kouyaté), Lukaku (76' Frutos) Timisoara: Pantilimon, E.Bonfim, Maxim, Nibombe, Art.Karamyan (80' Curtean), Alexa, Scutaru, Bourceanu (67' Stancu), Magera, Parks, Bucur (76' Goga) Doelpunten: 30' Suarez 1-0 (pen), 51' Parks 1-1, 69' Boussoufa 2-1, 94' Legear 3-1. Gele kaarten: Maxim.