Maasmechelen Village lapt zondagswetgeving aan laars

Maasmechelen Village gaat tegen de wet in alle zondagen van dit jaar open blijven. Het bestuur van het winkeldorp verwijst graag naar de winkels aan de kust, die wel het hele jaar de deuren geopend mogen houden.

kscherpenberg

Maasmechelen Village wordt beschouwd als een toeristische zone. Over een heel jaar moet het echter wel zeven zondagen de deuren sluiten. Normaal zou dat gebeuren op de vijf zondagen van de maand november en de eerste twee van december.

PV's

De directie heeft nu beslist om dat reglement aan haar laars te lappen. "We maken een groot stuk van onze omzet op zondag", aldus woordvoerder David Winkels. "Een belangrijk deel van onze klanten zijn bovendien buitenlanders en we kunnen hen onmogelijk duidelijk maken dat ze zeven zondagen per jaar niet bij ons terecht kunnen."

"Als onze beslissing gerechtelijke gevolgen heeft, zullen we de zaak aankaarten bij de bevoegde ministers", aldus Winkels. De vakbonden menen dat de sociale inspectie op de hoogte is met als gevolg dat er pv's zullen worden opgesteld.

Maasmechelen Village weet elk jaar zo'n 2,5 miljoen bezoekers te lokken.