Het weer voor vrijdag 6 november

Vrijdag blijft het overwegend droog met afwisselend zon en wolken. Namiddag kan er lokaal een licht buitje vallen maar de meeste regio's houden het droog. De ochtendtemperaturen schommelen rond 6°C en overdag wordt het hooguit zo'n 10°C.

rweytjens_fr

De wind waait matig uit het zuidwesten. In de nacht naar zaterdag trekt er een regenzone van west naar oost. Tegelijk zal ook de zuidenwind tijdelijk aanspannen.

Zaterdag kan het in de vroege ochtend nog wat regenen maar vanaf een uur of 9 blijft het in Limburg overal droog tot de middag. Namiddag kunnen er verspreid een aantal buien vallen maar tussendoor is er toch ook ruimte voor opklaringen. De minima situeren zich rond 7°C en de maxima bereiken opnieuw zo'n 10°C. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidwestelijke richting.

Zondagochtend is het fris met minima tussen +1 en +3°C en aan de grond kan het zeker in de Kempen lichtjes vriezen. Overdag wordt het niet veel warmer dan zo'n 8°C. Hier en daar zou het even wat kunnen miezeren maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De veranderlijke wind doet het zondag kalmpjes aan.

Maandagochtend komt de temperatuur dicht in de buurt van het vriespunt uit. Bij voldoende opklaringen kan het kwik er in de Kempen zelfs net onder duiken. Overdag komen we niet veel hoger uit dan een schrale 7°C. Er waait dan bovendien een kille noordenwind. Waarschijnlijk blijven de regenwolken boven Duitsland hangen, maar vooral over het oosten van onze provincie is tijdelijk wat motregen op dit moment niet uitgesloten.

Ruben Weytjens

Niet te missen