Het weer voor vrijdag 6 november

Vrijdag blijft het overwegend droog met afwisselend zon en wolken. Namiddag kan er lokaal een licht buitje vallen maar de meeste regio's houden het droog. De ochtendtemperaturen schommelen rond 6°C en overdag wordt het hooguit zo'n 10°C.

rweytjens_fr

De wind waait matig uit het zuidwesten. In de nacht naar zaterdag trekt er een regenzone van west naar oost. Tegelijk zal ook de zuidenwind tijdelijk aanspannen.

Zaterdag kan het in de vroege ochtend nog wat regenen maar vanaf een uur of 9 blijft het in Limburg overal droog tot de middag. Namiddag kunnen er verspreid een aantal buien vallen maar tussendoor is er toch ook ruimte voor opklaringen. De minima situeren zich rond 7°C en de maxima bereiken opnieuw zo'n 10°C. De waait zwak tot soms matig uit zuidwestelijke richting.

Zondagochtend is het fris met minima tussen +1 en +3°C en aan de grond kan het zeker in de Kempen lichtjes vriezen. Overdag wordt het niet veel warmer dan zo'n 8°C. Hier en daar kan het wat miezeren maar het blijft toch overwegend droog. De wind doet het zondag rustig aan en kiest voor de noordoosthoek.

Maandag hangen er veel wolken boven Limburg en uit die bewolking kan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Het blijft vrij fris met minima rond 3 of 4°C en maxima tot een schrale 7°C. Er komt bovendien een kille noordenwind te staan.

Ruben Weytjens

Niet te missen