Malisse en Wickmayer één jaar geschorst

Tennisspelers Xavier Malisse en Yanina Wickmayer zijn door het Vlaamse Dopingtribunaal veroordeeld tot een schorsing van 1 jaar. De twee, die ook een boete van 1.000 euro moeten betalen, kunnen wel nog in beroep gaan tegen deze zware straf.

kscherpenberg

Wickmayer, die momenteel actief was op de B-masters in Bali, heeft drie inbreuken gepleegd tegen het systeem van de whereabouts, het doorgeven van de verblijfsgegevens.

Malisse ging twee keer in de fout en miste één dopingcontrole. Beide tennisspelers testten dus niet positief, maar drie inbreuken staan daarmee wel gelijk.

"Geen internet"

Wickmayer, het nummer achttien van de wereld, zegt dat ze in de fout ging omdat ze maar niet ingelogd raakte op het systeem. Toen de aangetekende brieven met een aanmaning in haar bus staken, was ze naar verluidt in het buitenland.

Malisses excuus is dat hij zijn verblijfsgegevens niet kon aanpassen omdat er noch in het hotel waar hij verbleef noch op het tornooi internet was.

Tijdens de gemiste dopingcontrole zou hij de kwalificaties van Roland Garros spelen, maar X-man besloot plots om in de Verenigde Staten te blijven. Hij vergat dat aan te passen en de dopingcontroleur rukte voor niets uit.

De schorsing gaat onmiddellijk in. De procureur had slechts om een vermaning gevraagd. Een beroep werkt niet opschortend, waardoor Wickmayer niet meer in actie zal komen op de B-Masters.

Meer over Xavier Malisse