"Zolang Opel Antwerpen niet gesloten is, is er toekomst"

De Vlaamse regering zal niet op het herstructureringsplan van General Motors voor dochter Opel wachten, maar zal "proactief een aantal stappen zetten". Dat heeft minister-president Kris Peeters (CD&V) laten weten na de vergadering van de werkgroep Opel.

kscherpenberg

"Zolang Opel Antwerpen niet gesloten is, kan de fabriek opengehouden worden en is er toekomst", aldus een strijdvaardige Peeters. Hij beweert dat de regering en de vakbonden op éénzelfde lijn zitten. "Dat was zo, dat blijft zo."

Nieuwe SUV

De Vlaamse regering zal in de komende dagen dan ook contact opnemen het hoofdbestuur van GM in Detroit en met GM Europe. Het businessplan van Opel Antwerpen, dat de vakbonden en het management van de Antwerpse vestiging hebben opgesteld naar aanleiding van de overname van Opel door Magna, zal overgemaakt worden.

Het team van Kris Peeters zal General Motors ook wijzen op de beloften die het maakte in 2007 en 2008: de assemblage van een nieuwe SUV in Antwerpen.

Om binnen Europa een ratrace te voorkomen, elke lidstaat met een Opel-vestiging die enkel zijn eigen vel wil redden, pleit de werkgroep Opel ook voor een coördinatie bij de Europese Commissie.

Lees ook: Duitse Opel-werknemers protesteren tegen plannen GM