Oprichter pedopartij over seks met jongen: "Als het kind geniet, dan ik ook!"

Een interview van Goedele Liekens met de Nederlandse politicus Ad van den Berg, de medeoprichter van de pedopartij, zorgt voor heel wat commotie bij onze noorderburen. Van den berg geeft zomaar al lachend toe dat hij seks had met een jongen. "Als het kind geniet, dan geniet ik dus ook", zei hij.

kscherpenberg

Het interview zal pas komende zondag uitgezonden worden, maar nu doet er al een promofilmpje de ronde waarin de politicus vertelt dat hij aan een "piemel heeft gezogen" van een kind, "maar dat gebeurde met toestemming. En ik heb zijn billen bestast, meer niet", klinkt het nog.

Reeds veroordeeld

Liekens, met een glas rode wijn in de handen, kan haar oren niet geloven. Zij constateert dat haar gesprekspartner 'seksueel gestoord' is.

Van den Berg op zijn beurt wil dan weer dat het taboe op pedofilie wordt opgeheven. Hij meent dat kinderen zelf prima kunnen aangeven of ze klaar zijn voor seks.

Norbert de Jonge, secretaris van de pedopartij, beklemtoont dat van den Berg rond 1987 veroordeeld is voor de seksuele handelingen die in het interview worden beschreven. "De rechter heeft hem daar toen een boete van 1000 gulden en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand voor opgelegd."

Bekijk het filmpje dankzij YouTube.

Meer over Goedele Liekens