Ga voor een leven in balans

We lopen de hele dag maar van de ene afspraak naar de andere, maken ongekende overuren, zijn in het weekend nog bezeten van onze job, maar zijn we eigenlijk wel gelukkig?

mgeysmans

Je leeft voor je job en wil alles zo goed mogelijk doen. Maar zijn die extra overuren wel lonend? Weet je baas hoeveel tijd jij eigenlijk in je werk stopt? Het spijtige antwoord is: neen. Vraag je daarom af wat een meerwaarde aan je job geeft en waarop je wordt afgerekend. Ga vervolgens aan het werk met de echt belangrijke dingen en schrap al de rest. In het leven moet je keuzes maken en dat geldt ook voor je werk.

Probeer lijstjes te maken van wat je allemaal moet doen en in welke volgorde je de taken moet invullen. Hou je daarna strikt aan dit lijstje. Het zal je helpen om het grotere plaatje te zien en je niet te verliezen in kleine opdrachten.

Iedere dag zou je als vakantie moeten beschouwen, pas dan stel je jezelf de vraag: wat wil ik nog allemaal bereiken. Je zal zien dat er plots heel wat plaatsen & musea zijn die je dagelijks voorbij loopt en die je eigenlijk toch wel eens wilt bezoeken. Ga op ontdekkingstocht.

Niet te missen