Ouders opgepakt voor dodelijke 'duiveluitdrijving' dochter Laila (18)

De ouders van Laila Achichi, het 18-jarige meisje van Marokkaanse afkomst uit Antwerpen dat vermoedelijk stierf na een vreemd ritueel, zijn vorige week aangehouden. Dat meldt hun advocaat.

jrosquin

Laila werd op 10 oktober in een huis in de Maasstraat in de Damwijk gevonden met derdegraadsbrandwonden. Reanimatie mocht niet meer baten. Al snel was duidelijk dat het niet om zelfmoord ging.

Slagen en verwondingen

De ouders van het meisje worden verdacht van het opzettelijk toedienen van slagen en verwondingen met de dood als gevolg aan hun dochter. Zij zouden hebben opgetreden als mededaders.

De raadkamer bevestigde de aanhouding dinsdag. De ouders tekenden inmiddels beroep aan.

Eind oktober werd al de jonge 'gebedsgenezer' opgepakt die betrokken zou zijn bij het 'zuiveringsritueel' waaraan Laila onderworpen werd.

Lesbisch

De politie volgt de piste dat Laila aan een ritueel moest worden onderworpen omdat ze lesbisch was. De ouders vermoedden dat Laila bezeten was door kwade geesten of duivels.

“Laila kampte al een tijdje met problemen”, zegt Johan Platteau, advocaat van de ouders. “Zo had ze last van haar maag en at ze nog amper. Mensen uit hun omgeving raadden de ouders aan een beroep te doen op een gebedsgenezer. De ouders, en het meisje zelf ook, waren ervan overtuigd dat hun dochter bezeten was van de duivel.”

Rotsvast geloof

De precieze doodsoorzaak van Laila staat nog niet vast. Platteau: “De moeder zag dat de gebedsgenezer het meisje met warm water besprenkelde. De ouders hadden een rotsvast geloof in die man. Ze horen volgens mij niet thuis in de cel, want ze wilden alleen het beste voor hun dochter. Wij gaan dan ook in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om hen aan te houden."

Mogelijk vond er een soort 'duiveluitdrijving' plaats en kwam er vuur en een giftige vloeistof aan te pas. De gebedsgenezer blijft beweren dat hij enkel gebedsverzen heeft voorgelezen.