Politieke programma's VRT krijgen internationale prijzen

Print
Politieke programma's VRT krijgen internationale prijzen

Politieke programma's VRT krijgen internationale prijzen

Twee politieke televisieprogramma's van de VRT-nieuwsdienst zijn woensdag in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de prestigieuze AIB Media Excellence Awards in Londen. Zowel 'Villa Politica' als 'Verkiezingen09' werden bekroond.

De VRT viel nog nooit in de prijzen op de uitreiking van de AIB (Association for International Broadcasting) Media Excellence Awards, maar gisteren was het meteen twee keer raak.

Liveverslaggeving

De eerste programmamakers die mochten juichen waren die van 'Villa Politica'. Het programma kreeg de tweede prijs voor 'beste liveverslaggeving' voor de uitzending op de dag dat de regering-Leterme II ten val kwam. De kijker zat er met de neus op toen presentatrice Linda De Win de verbouwereerde parlementsleden op de hielen zat met haar microfoon en camerateam.

Later op de avond was er zelfs een hoofdprijs weggelegd voor een VRT-programma. 'Verkiezingen09', het liveprogramma dat werd uitgezonden op de dag van de verkiezingen kreeg de hoofdprijs voor 'beste programma'. De juryleden apprecieerden het vooral dat het verkiezingsprogramma werd uitgezonden vanuit het Vlaams parlement.