Jeggings, snoods en wortelbroeken kleuren het modelandschap

Vorig seizoen hadden we de recessionista, fashionista & socialite. Dit jaar zijn het vooral de kledingstukken die nieuwe namen krijgen toebedeeld. Maak kennis met de snood, jegging, tregging, forever-bag en wortelbroek.

mgeysmans

De snood is waarschijnlijk het meest handige item van het najaar. Het beschermt je niet alleen tegen de koude, ook je haar blijft beschermt tijdens een plensbui en het ziet er bovendien superhip en elegant uit. De snood is een samentrekking van de woorden scarf en hood. Het hebbeding is een oversized sjaal die je eigenlijk als een rolkraag draagt. Er is geen begin of einde aan, waardoor hij steeds perfect valt. De snood is bovendien superwarm en als het regent? Dan draag je hem toch gewoon als regenkapje.

Wie deze winter een extravagante broek wil dragen kan zijn gading vinden in de jeggings, treggings en wortelbroeken. De jegging is een samentrekking tussen jeans en legging en is een iets lossere variant op de legging met een denimlook. De tregging is dan weer een combinatie van trousers met een legging en betekent zoveel als een legging met broekzakken en ritssluitingen. Wie de biologische toer op wil, kan zijn gading vinden met de wortelbroek. De broek heeft, hoe kan het ook anders, de vorm van een wortel en is erg breed bovenaan en smal aan de enkels.

Ben je op zoek naar een nieuwe handtas, volg dan niet de nieuwste mode. De echte trend is namelijk een forever-bag aan te schaffen. De handtas blinkt uit door zijn elegantie, soberheid en vooral: tijdloosheid. Hierdoor kan je de tas seizoen na seizoen blijven combineren.

Niet te missen