Speurders Younes (4) met handen in het haar

"On a rien. We hebben niets." Dat liet Marie-Claude Maertens, de procureur des konings van Doornik, woensdagavond verstaan over het onderzoek naar de kleine Younes (4). De jongen is nu al meer dan tien dagen vermist, maar voorlopig ontbreekt ieder spoor.

ikerremans

"Na tien dagen van intensief onderzoek staan de speurders nog altijd geen stap verder. En ik verwacht ook niet dat we het jongetje snel zullen vinden", vertelt de procureur.

"We hebben gewoon geen enkel concreet spoor. Ik begrijp dat de burgers zich daar vragen over stellen. Maar dit is geen fictieverhaal. Dit is iets helemaal anders dan al die politiefeuilletons op televisie."

Verdachte vader

Specialisten van de zeevaartpolitie van Zeebrugge onderzochten woensdag enkele ondergelopen kleiputten aan een steenfabriek in Komen-Waasten. Daarna kamden de speurders ook het huis van Younes en zijn ouders opnieuw uit. Mét twee lijkhonden, maar zonder resultaat.

Vader Mohamed Jratlou (65) werd tijdens de huiszoeking opnieuw ondervraagd. Hoewel hij zich verdacht blijft gedragen en getuigen hem tijdens de bewuste avond langs de A19 zagen lopen, zijn er geen bewijzen tegen hem.

Moeder Naïma Zraida (42) verblijft ondertussen nog altijd in het opvangtehuis, samen met haar zoontje Wasir (9).

De 4-jarige Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober uit zijn ouderlijk huis. Volgens zijn broertje liep hij zelf weg op blote voetjes en met enkel een trui en luier aan.