Silvy Melody geeft privéconcert in provinciehuis

Een privéconcert van Silvy Melody die ‘Ben’ zingt met ruim 200 collega’s in je rug. Provinciaal sportambtenaar Stijn Van Dingenen had het wellicht romantischer kunnen klaarspelen maar daar maalde de man uit Houthalen-Helchteren absoluut niet om.

Pieter-Jan Verachtert, het brein achter ‘I love the 80’s’ dat zaterdag plaatsvindt in de Ethias Arena, schreef enkele weken geleden de originele wedstrijd ‘Win Silvy Melody’ uit. Hij kreeg een honderdtal reacties.

“Grappig was dat iemand uit Bredene stuurde dat ze in de buurt van de toenmalige Silvy Melody woonde, maar dat die haar nooit goeiedag zwaaide. Dat wilde die mevrouw, 20 jaar later, op deze manier rechtgezet krijgen. Helaas voor haar kwam Stijn als winnaar uit de bus.”

“Ik kwam eerder toevallig op de website terecht”, bekent die. “Ik dacht meteen ‘Wow!’, en schreef me meteen in. Toen ik dinsdag hoorde dat Silvy effectief eventjes ‘van mij’ was, heb ik de griffier en de gedeputeerden er meteen van op de hoogte gebracht. Gelukkig zagen ze het door de vingers en mocht het intieme mini-mini-concertje met alleen ‘Ben’ op de setlist hier doorgaan.”

Van Dingenen heeft eigenlijk meer omwille van de Michael Jackson-cover ‘Ben’ dan om Silvy gereageerd. “Het nummer Ben’ is een oproep tot respect. En daar kunnen we ons in het provinciehuis allemaal in vinden. Vandaar dat ik het optreden ook dolgraag hier wilde laten plaatsvinden.”

En zo stofte Silvy De Bie - intussen Sil - Silvy Melody duchtig af.

“De stem is wel wat veranderd”, lachte ze voor aanvang. Wij zagen nochtans aardig wat mannelijke provincieambtenaren zich focussen op andere dingen die in de loop der jaren ook ‘veranderd’ zijn. Silvy bracht echter onverstoord, 20 jaar na haar optreden bij Walter Capiau in ‘De Kinderacademie’, ‘Ben’ opnieuw tot leven. Stijn Van Dingenen en zijn collega’s kregen zo alvast een ideale aanloop naar ‘I love the 80’s’ dat zaterdagavond wacht.

Dirk JACOBS

I Love The 80’s - The Party, 7/11, Ethias Arena, Hasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio