Appelplantage is helemaal leeggeplukt

In de appelplantage van Bart Groven in Helshoven is geen appel meer te bespeuren. Zelfs het zongerijpte fruit dat onder de bomen lag is opgeruimd.

Amper 36 uur nadat zijn oproep in de krant verscheen, is Groven al zijn appels kwijt. Hij stond er gisterenmiddag met gemengde gevoelens bij: enerzijds blij dat het fruit geplukt was maar anderzijds ook triest door het verlies te wijten aan de lage verkoopprijs. De appels halen amper 6 eurocent in de verkoop.

“Een klein bedrijf kan voor die prijs geen personeel inzetten om ze te plukken. Mijn gok om de appels langer op de bomen te laten hangen, is niet gelukt. De prijs bleef beneden alle peil,” stelt Bart. “Het voordeel is wel dat ik de plantage nu meteen kan klaarmaken voor de winter.”

Leon Pexters uit Tongeren was een van de laatste bezoekers aan de plantage en moest zich tevreden stellen met de appels onder de bomen. “Dit is zeker geen minderwaardige kwaliteit. De appels voelen nog zeer hard aan en zijn ook niet geblutst. Het zijn perfecte appels voor appelmoes en om uit het vuistje te eten, lekker zoet en vooral sappig,” aldus Pexters.

JCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio