Duizend handtekeningen voor openluchtzwembad

Actievoerders, onder meer van PVDA, hebben dinsdagavond voor de gemeenteraad een petitie met duizend handtekeningen afgegeven aan burgemeester Lenssen. Ze willen het openluchtzwembad in Eisden-Tuinwijk openhouden. Op 1 september besloot de gemeenteraad, meerderheid tegen minderheid, het zwembad te slopen.

“Wij vragen in eerste instantie om de sloop uit te stellen”, zegt Herman Veulemans die de petitie organiseerde. “We hebben een ingenieur het bad laten onderzoeken. Die heeft aangegeven dat het bad nog een goede constructie heeft, maar dat er betonrot is opgetreden. De stabiliteit van de kom is niet in gevaar.”

Burgemeester Lenssen (Open VLD) nam de 1.000 handtekeningen van actievoerder Arturo Moro in ontvangst. “Er is een beslissing genomen tot sloop, maar die is nog niet gegund. Dit jaar zal het bad nog niet afgebroken worden”, zegt de burgemeester.

Volgens Johan Wolk (CD&V) praten de Maasmechelaren uitvoerig over de sloop van het zwembad. “We kunnen het gemeenteraadsbesluit tot sloop van het bad toch opschorten, en een studie laten uitvoeren naar de kostprijs? Het is een besluit geweest zonder echte feiten, eerder een gevoelsbesluit.”

Handenvol geld

Volgens burgemeester Lenssen is het zwembad onderkomen en lopen de ramingen voor de renovatie met honderdduizenden euro’s uit elkaar. “Bovendien kunnen wij als gemeentebestuur geen twee zwembaden onderhouden. Dat kost handenvol geld.” Ook volgens schepen Rik Linkens (sp.a) is het zwembad voorbijgestreefd. “Er werd niet echt in gezwommen, maar men zocht er bij een hittegolf wel afkoeling in,” zegt Linkens.

Schepen Karali (Open VLD) en burgemeester Lenssen benadrukken dat er een beslissing is genomen over de sloop: “Wij willen daar niet meer op terugkomen”, klinkt het beslist. Al geeft schepen Karali wel toe dat hij de beslissing met pijn in het hart nam.

Mark DREESEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio