Wijkagenten vinden gestolen snelheidsmeter na 9 jaar terug

Twee wijkagenten van de lokale politie van Heusden-Zolder hebben een digitaal bord teruggevonden dat de snelheid van voertuigen preventief aangeeft.

Het bord werd negen jaar geleden gestolen en dook nu plots op in de Ubbelstraat.

Het bord werd in ‘99 door de politie gekocht voor ongeveer 6.300 euro, maar kon amper een jaartje dienstdoen. Het werd langs de weg opgesteld en gaf de snelheid weer. Als auto’s te snel reden, ging er een flits af. De gegevens werden opgeslagen en konden geraadpleegd worden. “In september 2000 werd het bord in de Holleweg geplaatst, in de buurt van een jongerencafé. De verwondering was indertijd groot toen onze politieagenten het wilden binnenhalen om de gegevens te lezen: er was geen spoor meer van het toestel. Een onderzoek naar de daders leverde niets op”, zegt commissaris Wendelen.

Controles

Jean-Pierre Reynders en Herman Thiels, wijkagenten in de zone, ontdekten het bord zopas, tijdens preventieve diefstalpatrouilles, in de Ubbelstraat in Zolder-Boekt. “De verwondering was groot toen zij het bord netjes tegen een verkeersbord terugvonden. Het is nog relatief intact en blijkt al die tijd binnen te hebben gestaan. Er hangt een laagje stof op en de batterijen ontbreken, maar voor de rest lijkt het in orde. We onderzoeken nu of het bord opnieuw ingezet kan worden voor preventieve controles”, besluit Wendelen.

Eef COOLEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio