Zebra's sprokkelen punt in Waregem: 2-2

Zulte Waregem kon wenkende winst niet vasthouden. Habibou scoorde in blessuretijd de niet onverdiende gelijkmaker. Een memorabel slot van een dito dag, waarin coach Demol ontslag had genomen.

kscherpenberg

Charleroi begon ondanks de bizarre gebeurtenissen van de dag zonder complexen aan de match. Al na 2 minuten flaterde Bossut door over de bal te trappen, maar meer dan een corner leverde dat foutje niet op. Nadat Roelandts net niet bij een voorzet van Makiese kon kwamen de Zebra's toch op voorsprong. Christ verstuurde vanop rechts een diepe bal die Minne verkeerd beoordeelde. Mujangi Bia dook in zijn rug op, kwam voor Bossut en schoof hem onder de doelman binnen (0-1).

Kwetsbare defensie

Als de thuisploeg nog niet wakker was (die indruk hadden we) dan waren ze dat nu wel. Maar het duurde tot halfweg de eerste helft vooraleer Chabbert echt moest handelen. In één minuut tijd moest hij telkens goeie schietkansen van het Franse koppel Berrier en Chevalier met het nodige geluk pareren. Het bleef trouwens opletten geblazen voor de thuisploeg waar de defensie kwetsbaar bleek. Zo glipte Al Hosni ook nog eens voorbij D'Haene om dan over Bossut én het doel te lobben.

Maar de gelijkmaker kwam er toch nog voor de rust en dat was niet onterecht. Franck Berrier - wie anders- stuurde een schitterende doorsteekbal tussen de centrale verdedigers van Charleroi door en Kevin Roelandts pikte de bal handig mee en schoof hem dan mooi onder Chabbert (1-1). Een beauty, die derde seizoenstreffer van de Bruggeling.

Ook na rust startten de Carolo's het scherpst. De net ingevallen Cordaro mikte een voorzet van Oulmers al meteen naast en nog voor we tien minuten ver waren had Bossut zijn ploeg twee keer moeten recht houden. Eerst op een pegel van Mujangi Bia, vervolgens met een prachtige zweefsprong op een kopbal van Thereau.

Habibou in slot

De thuisploeg herstelde het evenwicht, het spel ging nu lekker op én neer. Berrier probeerde zijn spitsen te bevoorraden maar Makiese en N'For bleken niet alert genoeg. Dat de thuisploeg scoorde kwam dan ook enigzins onverwacht. Na een hoekschop geraakte de bal niet weg en Van Nieuwenhuyze profiteerde vanuit het pak (2-1).

Drie punten leken binnen, tot invaller Habibou met een halve omhaal de gelijkmaker binnenwerkte.

Daniël CHRISTIAENS

Scheidsrechter: J.P.Bultynck. Toeschouwers: 6.057. ZULTE WAREGEM: Bossut; Minne, D'Haene, Colpaert, Buysse; Berrier, Van Nieuwenhuyze, Roelandts; Chevalier, N'For, Makiese (74'Ernemann). CHARLEROI: Chabbert; Chakouri, Kere, Brillaut, Diallo; Christ (46'Cordaro), Franquart, Oulmers (60'Kage), Mujangi Bia (80' Habibou); Thereau, Al Hosni. Doelpunten: 8'Mujangi Bia 0-1; 41'Roelandts 1-1; 76' Van Nieuwenhuyze 2-1; 93' Habibou 2-2. Gele kaarten: Kere, Al Hosni, Van Nieuwenhuyze, Chakouri. Rode kaarten: .