Westerlo niet voorbij rode lantaarn

Westerlo leek bij een 2-0-voorsprong de drie punten te grijpen, maar liet zich in zeven dolle slotminuten alsnog ringeloren door Roeselare dat nog een punt uit de brand sleepte.

kscherpenberg

Bij Westerlo moest trainer Ceulemans zijn verdediging door de schorsing van Delen en de blessure van Van Hout herschikken waardoor Christiaens en Quina voor het eerst aan de aftrap van een competitiewedstrijd stonden. In een eerder saaie eerste helft domineerde de thuisploeg, maar moest hierbij opboksen tegen een verdedigend Roeselare dat opvallend veel volk achter de bal hield.

Weinig ruimte

De twee doelkansen uit het eerste kwartier waren overigens voor een op de tegenaanval loerend Roeselare. Zo streelde een loeier van Dequevy de lat en kopte De Pever een hoekschop van Van Loo over. Hierop kon Westerlo dan toch even dreigen met twee schoten van De Petter die evenwel hun doel misten en een pegel van Van Kerckhoven die via de onderkant van de lat weer in het veld belandde.

Ook na de rust gaven beide ploegen elkaar aanvankelijk weinig ruimte waaruit overwegend rommelig voetbal ontsproot. Tot de zopas ingevallen Sarki op het uur Dekelver de diepte instuurde en de Westelse spits doelman Sierens met een snoeihard schot vloerde. Kort hierop ging Kucera in het strafschopgebied ietwat te nadrukkelijk op Ceesay leunen en wees scheidsrechter Loeman onverbiddelijk naar de strafschopstip.

Van 2-0 naar 2-2

De Petter knalde de strafschop via de paal binnen: 2-0 en match gespeeld, dacht iedereen. Hoewel met nog zeven minuten te gaan knalde Goossens een vrije trap tegen de paal. In de rebound werd De Winter gehinderd en belandde de bal bij Mirvic die raak trapte. Nog drie minuten later slingerde Dequevy het leer tot aan de tweede paal waar de volledig vrijstaande Nikolic van dichtbij scoorde.

BO

WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Christiaens, Van Kerckhoven, Quina, Iakovenko, Annab, De Petter, Farssi, Dekelver, Tomou. ROESELARE: Sierens, Huyghebaert, Kucera, Mirvic, Van Loo, Vidarsson, Provoost, De Pever, Dequevy, Nicolic, Dissa. Scheidsrechter: Loeman. Toeschouwers: 4.000. Doelpunten: 63' Dekelver 1-0, 73' De Petter 2-0 (strafschop), 83' Mirvic 2-1, 86' Mirvic 2-2. Vervangingen: 46' Tomou door Ceesay. 59' Annab door Sarki, 78' Iakovenko door Scheelen, De Pever door Dotsenko en Van Loo door Goossens. Gele kaarten: Mirvic, Provoost.