KV Kortrijk dient KV Mechelen zesde nederlaag toe: 2-0

Kortrijk won van het derde geklasseerde Mechelen niet onverdiend, al waren de Mechelaars het grootste deel van de tweede helft baas. Een doelpunt van Ibou kort na rust was voldoende om vrij te kunnen counteren. De ingevallen Messoudi maakte de klus af.

kscherpenberg

'De verlengingen van woensdag en de verplaatsing van een halve dag met de bus zullen een rol spelen', orakelde KVK-trainer Georges Leekens in de voorbeschouwing van de partij tegen Mechelen. Leekens had op Virton De Beule rust gegund en moest er Verbauwhede missen, maar die waren er gisteren weer bij.

Kortrijk aanvallender

Ook Peter Maes had een vijftal laten rusten (Renard, Van Hoevelen, Nong, Gorius en Buyens) woensdag, maar greep terug naar zijn competitie-elftal. Dat elftal schrok een beetje van het feit dat bij Kortrijk aanvallender voor de dag kwam met Capon in steun van de aanval, terwijl Belhcoine een rij naar achteren trok om de gekwetste Lazarevic te vervangen.

Die Capon zorgde meteen ook voor het tweede gevaar. Hij krulde knap een bal op de paal en Benteke was te verbouwereerd om de rebound binnen te koppen. Daarvoor had Renard al een knap vluchtschot van Hempte op een afvallende bal moeten afweren.

De eerste Mechelse gevaarlijke actie die naam waardig was een schot van ex-KVK'er Nong op aangeven van Buyens, maar diens poging ging naast het doel. Persoons trapte ook naast nadat Verbauwhede een hoekschop van Gorius weggebokst had. Het spel ging op en neer zonder veel open kansen. Ibou verschroeide aan de overkant de vuisten van Renard en Buysens besloot nogal zwakjes in de armen van Verbauwhede.

Naar spionkop

Geen vervangingen aan de rust en Kortrijk mocht naar zijn spionkop toe spelen. Met onmiddellijk resultaat. Na een slechte actie van Van Hoevelen schakelde Kortrijk snel om en zo kwam Ibou oog in oog met Renard die kansloos was. Meteen het sein voor de Maneblussers om even door te duwen. Gorius dwong eerst een corner af, slalomde daarna voorbij een drietal Kortrijkzanen en kreeg zo de bal bij Buyens die het zijnet deed trillen.

De netten achter Verbauwhede trilden even later wel toen Ivens een vrijschop van Gorius hard binnenkopte, maar ref Boelen keurde op aangeven van zijn lijnrechter het doelpunt af. Mechelen ging nadrukkelijker op de helft van Kortrijk acteren, zij het wel met te veel slordigheidjes, en de match werd bitsiger. Destorme hield Verbauwhede nog even wakker met een schotje en aan de overzijde werd een schot van Pavlovic nog afgestopt. Persoons kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar zijn vizier stond verkeerd. De match werd beslist vijf minuten voor tijd toen de ingevallen Messoudi met een afgeweken schot de 2-0 op het bord zette.

Toeschouwers: 7.500 Scheidsrechter: Boelen KV KORTRIJK: Verbauwhede, Ciman, Vandenbroeck, Belhocine, Hempte, De Beule, Pavlovic, Capon (71' Messoudi), Kums (84' Verbrugghe), Benteke (90' Benko), Ibou KV MECHELEN: Renard,Van Hoevelen, Van Dessel, Ivens, Ghomsi, Mununga (62' Iddi), Buyens, Persoons, Gorius, Destorme (82' Rossini), Nong Doelpunten: 47' Ibou (1-0), 87' Messoudi (2-0) Gele kaarten: 67' Ciman, 71' Destorme, 72' Messoudi Rode kaarten: geen