Kanaries opnieuw gepluimd

Club moest zaterdagavond ruim zeventig minuten zwoegen om een fantastisch keepende Simon Mignolet te grazen te nemen. Een kwartier voor tijd voltrok Vargas het vonnis waarmee de Venezolaan Club aan de leiding houdt.

kscherpenberg

Snel starten en de tegenstander onmiddellijk bij de keel pakken. Dat was het scenario dat ze bij Club hadden klaarliggen voor het duel tegen Sint-Truiden. De Limburgers stonden in competitie immers vijf keer op rij in het verliezende kamp. Kortom een ploeg zonder zelfvertrouwen en dat wilde Brugge liefst zo houden. Het pakte anders uit.

Charai draaischijf

Club kon in de eerste vijfentwintig minuten nauwelijks zijn stempel drukken. Integendeel. blauw-zwart ontsnapte in de beginfase aan een vroege achterstand toen Charai op links voorzette en Onana ter hoogte van het penaltypunt een open kans over kopte. Tien minuten later roerden de bezoekers - waarbij Da Silva en Wilmet op de bank startten en Delorge en de jonge Deferm hun kans kregen - zich opnieuw.

Na balverlies van Odjidja op het middenveld moest Onana uit een te scherpe hoek aanleggen. Het moet gezegd, Club moest al vroeg sleutelen. In een duel met Onana blesseerde Hoefkens zich aan de knie. Donk kwam hem vervangen. Nochtans kunnen de benen bij de spelers van Club niet zwaar hebben gewogen. Dirar, Vargas, Alcaraz, Stijnen, Odjidja, Klukowski en Perisic kregen vorige woensdag voor de bekermatch immers vrijaf.

Toch moest coach Koster langs de zijlijn zuurtjes constateren dat zijn ploeg tegen een scherp voetballend Sint-Truiden, met Charai als draaischijf, niet echt een opening vond. Na een aangeschoten bal was er even appel voor handspel van Euvrard en Geraerts kopte zwak in de handen van Mignolet. Pas in het derde kwartier forceerde Club drie goeie kansen. Eerst haalde Mignolet de bal uit de voeten van Akpala, die door Vargas diep was gestuurd. Vervolgens pareerde de Truiense doelman een hard en laag schot van Vargas. Tien minuten voor de rust legde Geraerts terug voor Akpala. De Nigeriaan haalde van dichtbij hard uit. Mignolet hield met een prima redding zijn ploeg in de wedstrijd.

Vargas forceert

In de herneming ging een gretig Club volle bak aanvallen. Eerst likte een vrije trap van Perisic de kruising. Daarna bleef Sint-Truiden dankzij schitterend keeperswerk van Simon Mignolet overeind. De doelman duwde een schicht van Vargas over de kruising en weerde met knap vuistwerk schoten van Akpala en Odjidja. Tussenin plukte hij met gemak hoge ballen en dreef hij de heren Akpala en Vargas tot wanhoop toen hij met een superreflex hun harde schoten uit de hoek haalde.

Een kwartier voor het einde zorgde Vargas voor een perfecte epiloog van een boeiende voetbalavond. Gehinderd door enkele Club-spelers raakte Mignolet niet bij een hoge bal waarna Vargas het vonnis voltrok. Opmerkelijk, in de slotfase ontsnapte Club nog aan de gelijkmaker toen Onana randje buitenspel werd afgevlagd.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Hamer. CLUB BRUGGE: Stijnen, De Mets, Hoefkens, Alcaraz, Klukowski, Odjidja, Geraerts, Perisic, Dirar, Vargas, Akpala. SINT-TRUIDEN: Mignolet, Wagemakers, Delorge, Euvrard, Deferm, Mennes, Appeltans, Odoi, Charai, Schouterden, Onana. Doelpunten: 73' Vargas 1-0. Vervangingen: 12' Hoefkens door Donk, 66' Schouterden door Da Silva, 78' Akpala door Kouemaha, 78' Appeltans door Wilmet, 82' Vargas door Sonck. Gele kaarten: Mennes (fout).