Anderhalf uur aanschuiven op E313

Op de E313 richting Hasselt staat ter hoogte van Massenhoven een zes kilometer lange file. Chauffers moeten er gemiddeld anderhalf uur geduld hebbben, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

jlenaerts

Vrijdagavond om 21 uur werd de snelweg ter hoogte van Massenhoven afgesloten voor de plaatsing van een nieuwe brug. Dinsdagochtend om 6 uur gaat de snelweg weer open voor verkeer. Volgens Erika Decorte van het Agentschap Wegen en Verkeer verlopen de werken volgens plan: "We zitten op schema om dinsdagochtend de weg te kunnen vrijmaken."

Omleiding

Door de werkzaamheden staat er zes kilometer file in de richting van Hasselt en één kilometer file richting Antwerpen. De automobilisten moeten de E313 verlaten en zo'n tien kilometer omrijden. Dat kan ook nog eens tot een uur duren.

"We hebben overvloedig gecommuniceerd via de lichtkranten boven de snelweg en via de media, maar blijkbaar hebben veel mensen het er toch op gewaagd. Het is wel opvallend dat er weinig buitenlandse wagens in de file staan", aldus Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum.

Ook in het buitenland werd gevraagd om de E313 te vermijden en dat is blijkbaar goed gelukt. Het verkeer naar Nederland bijvoorbeeld wordt succesvol via de E19 geleid.