Bernd Thijs (AA Gent) drie maanden niet betaald

Na een jaar blessureleed kan AA Gent-middenvelder Bernd Thijs opnieuw aan voetballen denken. In de voorbereiding liep Thijs alweer een nieuwe blessure op. Bij de Buffalo’s dachten ze dat zijn carrière voorbij was. "De club zei dat ik hervallen was in een oude blessure. Dan kunnen ze je op de ziekenkas zetten en hoeven ze je niet meer te betalen”, aldus Thijs.

jlenaerts

"Ik ben al drie maanden niet betaald, maar wil(de) niet naar de rechter stappen. Ik wil hier voetballen en ben blij dat we nu iets hebben kunnen regelen. De club heeft beloofd dat ze het in orde zullen maken en ik hoop dat die belofte zo snel mogelijk wordt waargemaakt."

“Club beschermen”

Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, bevestigt dat een oplossing in zicht is. "We zullen Bernd nu toch al een deel van die drie maanden uitbetalen", aldus De Witte. "Als Bernd enkele wedstrijden zonder blessures kan spelen, zullen we alles regulariseren."

“Wij gaan altijd voort op het advies van de clubdokter. Zijn opinie was dat het niet om een nieuwe blessure ging, maar om slijtage. De dokter dacht dat Bernd niet meer zou terugkeren of stelde zich er toch ernstige vragen bij. We zitten hier verveeld mee", gaat De Witte verder. "U begrijpt dat wij ook de club moeten beschermen."

Vertrouwen Preud’homme

Al bij al is Bernd Thijs, onder andere ex-Racing Genk, tevreden dat alles voorbij is. "Ik wil nu gewoon weer voetballen en ben er zeker van dat dat zal lukken. Ik wil belangrijk zijn. Ik voel dat het goed zit en ben pijnvrij. Ik hoef niet bang te zijn voor nieuwe blessures.”

Wanneer hij hoopt opnieuw te spelen? "Preud'homme is trouwens één van de mensen die in mij is blijven geloven. Hij heeft me enorm gesteund en daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Aangeboden door onze partners