Geert Wilders: "PVV is niet extreem-rechts maar wel democratisch"

De Nederlandse politicus Geert Wilders is woedend op drie wetenschappers omdat die zijn partij PVV als extreem-rechts typeren. "Ik ben echt ziedend. Ze zijn knettergek geworden. Wat een idiotie. We zijn democraten in hart en nieren", aldus Wilders.

jlenaerts

De PVV-voorzitter reageerde op het onderzoek naar radicalisering en polarisatie dat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken werd uitgevoerd. Volgens een woordvoerster van het departement zit het onderzoek in de laatste fase en zijn de begeleidingscommissie en de onderzoekers nog aan het discussiëren over de definities. Van onenigheid zou geen enkele sprake zijn.

Islamofobie

De woordvoerster wil niet vooruitlopen op de conclusies, maar volgens de Volkskrant noemen de wetenschappers de PVV een extreem-rechtse partij die aanzet tot islamofobie en systeemhaat tegen de overheid en zo democratie ondermijnt. Wilders is niet te spreken over die kwalificaties: "We zijn democratisch gekozen en gebruiken alleen democratische middelen."

"Dit is de zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite om ons te demoniseren en de PVV en al onze kiezers proberen de mond te snoeren. Maar dat gaat ze nooit lukken! Als er iets is dat de democratie ondermijnt, dan is het wel deze linkse elite, onder wie dit soort nep-onderzoekers en de islamisering", zei de Nederlander.

Meer over Geert Wilders