Het weer voor zaterdag 31 oktober

Zaterdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden mekaar af boven Limburg. In de loop van de namiddag zal de bewolking wel de bovenhand krijgen en na zonsondergang kan het hier en daar even wat lichtjes regenen. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidelijke richting en de temperaturen doen het nog steeds erg goed met maxima tot 15°C.

rweytjens_fr

Gemiddeld hebben we nu recht op een graad of 11 als maximumwaarde.

Zondag krijgen we dan de andere kant van de herfst te zien. Voormiddag is het wel nog droog maar rond de middag arriveert er een regenzone vanuit het westen. Het gaat dan de rest van de dag regenen bij een krachtige zuidenwind. Gemiddeld kan er zo'n 10 liter hemelwater per vierkante meter vallen. Het blijft wel nog zeer zacht met maxima in de buurt van 15°C.

Maandag blijft de kans op wat regen of enkele buien aanwezig, al zal het zeker geen totaal verregende dag worden. Namiddag is de kans op nattigheid groter dan tijdens de voormiddag. De temperaturen leveren overdag wel wat verder in met nog maxima rond 11°C. Het waait meestal matig tot soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag zou de dag grotendeels droog moeten verlopen. Pas in de late namiddag of in de avond zou volgens de huidige computerprognoses een actieve regenzone van west naar oost over onze provincie trekken. Tijdens het eerste deel van de dag zal de westenwind het ook rustiger aan doen met 2 tot 3 Beaufort, maar bij het naderen van de regenzone zal het ook weer flink gaan waaien. Tijdens de passage ervan halen we zo'n 4 tot 5 Beaufort in Limburg.

Woensdag staat er nog een vrij krachtige westenwind. Verspreid door de dag kunnen er een aantal buien vallen maar er zullen toch droge perioden voorkomen. De maxima liggen in de buurt van een frisse 10°C maar voor nachtvorst hoeven we nog niet te vrezen.

In het tweede deel van de week neemt de buienneiging af al zal het nog niet overal helemaal droog blijven. De wind doet het dan ook wat rustiger aan met in Limburg gemiddeld zo'n 3 Beaufort. De temperaturen leveren overdag nog een graadje in en komen uit in de buurt van 9°C. 's Nachts blijft het vriespunt buiten schot.

Ruben Weytjens

Niet te missen