Het weerbericht voor zaterdag 31 oktober

Zaterdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden mekaar af boven Limburg. In de loop van de namiddag zal de bewolking wel de bovenhand krijgen en na zonsondergang kan het hier en daar even wat lichtjes regenen. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidelijke richting en de temperaturen doen het nog steeds erg goed met maxima tot 15°C.

rweytjens_fr

Gemiddeld hebben we nu recht op een graad of 11 als maximumwaarde.

Zondag krijgen we dan de andere kant van de herfst te zien. Voormiddag is het wel nog droog. Rond de middag arriveert er een regenzone vanuit het westen. Het gaat dan de rest van de dag regenen bij een krachtige zuidenwind. Gemiddeld kan er zo'n 10 liter hemelwater per vierkante meter vallen. Het blijft wel nog zeer zacht met maxima in de buurt van 15°C.

Maandag blijft de kans op regen en buien aanwezig, al zal het zeker geen totaal verregende dag worden. De temperaturen leveren overdag ook verder in met nog maxima rond 11°C. Het waait dan meestal vrij krachtig uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag steekt de wind weer even een tandje bij en in de loop van de dag zal het ook weer een poos gaan regenen. De maxima komen uit rond 10 tot 11°C.

Woensdag staat er nog een vrij krachtige westenwind. Verspreid door de dag kunnen er een aantal buien vallen maar er zullen toch droge perioden voorkomen. De maxima liggen in de buurt van een frisse 10°C maar voor nachtvorst hoeven we nog niet te vrezen.

In het tweede deel van de week neemt de buienneiging af al zal het nog niet overal helemaal droog blijven. De wind doet het dan ook wat rustiger aan met in Limburg gemiddeld zo'n 3 Beaufort. De temperaturen leveren overdag nog een graadje in en komen uit in de buurt van 9°C. 's Nachts blijft het vriespunt buiten schot.

Ruben Weytjens

Niet te missen