Illegale vogelvanger betrapt

Op amper 100 meter van de Wellense kerk heeft de politie deze week een illegale vogelvanger betrapt. De man had in zijn achtertuin vangtuigen zoals mistnetten en slagnetjes staan.

Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC) uit Heusden-Zolder kwamen de man na een tip op het spoor. “Bij een huiszoeking door de politie vonden we in piepkleine hokjes een 20-tal vogels. We hebben de vogels een wetenschappelijke voetring aangedaan om ze dan opnieuw vrij te laten”, zegt Rudi Oyen van het VZOC. De politie stelde een proces-verbaal op.

“De man vertelde dat hij maar een paar vogeltjes hield voor zichzelf. Maar we geloven dat niet. De vogelkooien die hij had, waren echt niet bestemd om met mooie vogels te pronken. Vermoedelijk ving hij de vogels voor de verkoop”, aldus nog Oyen. Bij het Agentschap Natuur en Bos zijn er dit jaar zes meldingen binnengekomen van illegale vogelvangst.

Mensen die denken dat er iemand op een illegale wijze trekvogels vangt, kunnen altijd contact opnemen met het VZOC op tel. 011/43.70.89. De tipgever blijft anoniem.

MM

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio