Zestig tafelgasten op eerste dorpsrestaurant

Leerlingen van het Sint-Augustinusinstituut uit Bree hebben deze week hun eerste dorpsrestaurant in Meeuwen-Gruitrode tot een goed einde gebracht. Zestig alleenstaanden en senioren kregen een smakelijk driegangenmenu voorgeschoteld.

Vanuit de lokale seniorenverenigingen was er vraag naar een dorpsrestaurant. “Een plaats waar senioren en alleenstaanden die niet kunnen terugvallen op een sociaal netwerk, elkaar kunnen ontmoeten”, stelt seniorenvoorzitter Jos Vanderhoydonckx.

“OCMW-raadslid Luc Evens bracht ons in contact met het Sint-Augustinusinstituut,” zegt schepen Lydie Jacbos. “Deze leerlingen logistiek assistent krijgen dankzij dit dorpsrestaurant wat praktijk.”

Zestig couverts klaarmaken in 3 uur en met 150 euro aan aangekochte levensmiddelen: je moet het maar doen. Op het menu stond courgettesoep, aardappelpuree met groentenkool en kotelet, ijs en koffie. “De groenten, de eieren en het ijs kregen we gratis. Het vlees en de aardappelen kochten we aan een verlaagde prijs. Zo leren we economisch koken”, zeggen de leerlingen. “En voor ons is er vandaag geen afwas,” merkten de senioren op.

Roger DREESEN

Senioren kunnen inschrijven voor het dorpsrestaurant bij An Drijkoningen, 011/79.93.00. Data: 26 november, 28 januari, 25 februari en 25 maart.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio