Vijftig nieuwe serviceflats in Kwaadmechelen en Oostham

komen 50 nieuwe serviceflats in de twee deelgemeenten. Nu telt Ham 25 serviceflats, in de Roerdompstraat in Kwaadmechelen.

De nieuwe serviceflats in Kwaadmechelen komen tussen het huidige OCMW-gebouw en basisschool De Klimop. In Oostham wordt het terrein achter de sporthal gereserveerd. “Voor de serviceflats in Kwaadmechelen zijn er al proefplannen. We zullen die voorleggen op de volgende bouwraad, op 20 november”, zegt OCMW-voorzitter Willy Bosmans. “Daar wordt beslist hoeveel flats er komen. De OCMW-raad wil 38 serviceflats, maar volgens de bouwraad zou in een eerder advies het maximumaantal vastgelegd zijn op 30.”

“Voor Oostham zijn we in onderhandeling met de Kantonnale Bouwmaatschappij voor 20 seniorenflats achter de sporthal”, zegt Bosmans. “Daarover neemt het directiecomité van de Kantonnale deze maand een definitieve beslissing.”

Ook aan de bestaande serviceflats zijn aanpassingswerken uitgevoerd. De riolering is verbeterd, omdat een aantal gezinnen problemen hadden met de afwatering van de wc en badkamer. Dat zou nu opgelost moeten zijn.

DiMa

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio