Heleven stapt op als schepen

Eddy Heleven stopt met onmiddellijke ingang als schepen in Diepenbeek. Daar zetelde Heleven normaal tot eind dit jaar voor Open Vld.

Heleven blijft wel als raadslid zetelen, maar ook zijn mandaat als provincieraadslid geeft hij vrij.

“Er zijn twee redenen”, geeft Heleven aan. “Enerzijds zijn er mijn winkels waar ik dringend meer tijd in moet investeren en anderzijds ben ik niet tevreden met de gang van zaken binnen Open Vld. Ik ben akkoord dat er afspraken zijn gemaakt over de schepenwissel en daar heb ik ook geen probleem mee. Maar tegelijk kan ik me maar moeilijk verzoenen met het aanblijven van onze andere schepen Pierre Leuraers voor wie politiek doen toch nog een andere, inmiddels achterhaalde dimensie heeft. Ik had minstens verwacht dat hij een stap opzij zou doen en de jongeren, die hard willen werken de kans zou geven maar dat gebeurt niet. Ik ga in de raad blijven zetelen maar blijf met een wrang gevoel zitten omdat de betere spelers aan de zijlijn moeten toekijken.”

Brigitte Bodson volgt Heleven op als schepen. “De wissel was duidelijk op voorhand afgesproken en gebeurt op verzoek van Eddy en om professionele reden iets eerder”, reageert partijvoorzitter Marc Fabry. “De rest is voor mij interne keuken. Wat ik wel hoop is dat Eddy in de gemeenteraad constructief zal meewerken en binnen 3 jaar opnieuw klaar staat in de top van onze lijst, waar zijn plaats is.”

DJ

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio