Honderden Turken zorgen voor spanning op gemeenteraad

De sfeer was gespannen op de gemeenteraad donderdagavond. Het was voor de raadsleden niet aangenaam vergaderen met de hete adem van honderden Turken in de nek. Die waren naar het gemeentehuis gekomen om te horen wat er beslist zou worden in verband met het offerfeest. Dat agendapunt werd evenwel afgevoerd.

Isabelle Thielemans bekende na aandringen van Tony Beerten (Nieuw) dat het recyclagepark volgend jaar wordt overgedragen aan Limburg.net. “Dit zat er al lang aan te komen. En het dient natuurlijk gewoon om uw dure begroting in evenwicht te krijgen. Voor de inwoners zal het nu een dure grap worden om naar het recyclagepark te gaan”, aldus Beerten.

Net als in 16 andere gemeenten in Noord-West Limburg wordt vanaf december pmd-afval aan huis opgehaald in Heusden-Zolder. “De term plastic hier is wel niet zo ruim als wij voordien hanteerden”, aldus schepen van Milieu Isabelle Thielemans. “Maar we gaan nog duidelijk communiceren via ons gemeenteblad wat in de blauwe zakken mag en wat niet.”

De parkeerautomaten van de Koolmijnlaan zijn in een politiereglement gegoten. “Er is een speciaal reglement nodig om een parkeerzone met automaten te gebruiken”, aldus Marc Swevers (Open Vld). “Normaal staan er vanaf vrijdag ook signalisatieborden en mogen de parkeerwachters vanaf zaterdag opnieuw boetes uitschrijven.”

BeHo

Meerderheid: CD&V-Plus (9), Open Vld (5), N-VA (2)

Oppositie: VB (5), sp.a (4), Nieuw (4), onafhankelijk (2)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio