Verpleegster betrapt dieven in bejaardentehuis

Heidi Habets, verpleegkundige in bejaardenhome La Madrugada op de Prins Albertlaan, vlak bij het station in Sint-Truiden, heeft drie inbrekers op heterdaad betrapt.

De drie waren donderdag rond 11.30 uur het home ongemerkt binnengestapt en namen meteen de trap naar boven waar de kamers van de bewoners zijn.

Heidi was net bezig met de bedeling van de medicijnen toen ze de inbrekers op de bovenverdieping betrapte. “Ik ben onmiddellijk beginnen roepen op mijn collega’s dat ze de deuren moesten sluiten omdat er dieven in het gebouw waren. Ondanks het feit dat het drietal - dat zeer agressief naar ons uithaalde - steeds weer opnieuw probeerde te ontsnappen, heb ik hen samen met de eigenares, Betty Schurmans, onder controle kunnen houden tot de politie hen kon arresteren”, weet Heidi.

Het ging om Roma-zigeuners, twee minderjarigen en één meerderjarige, allen afkomstig uit Schaarbeek met de Roemeense nationaliteit. Omdat hun identiteitsdocumenten niet in orde waren, werden ze bestuurlijk aangehouden. De meerderjarige werd na beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel overgebracht naar het asielcentrum in Merksplas. De twee anderen mochten beschikken omdat ze niets gestolen hadden.

JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio