Eerste ecologische truck & carwashpark

All Clean Park op het industrieterrein Europark in Houthalen, het eerste ecologische truck & carwashpark van Limburg, is helemaal in bedrijf. Voor zaakvoerder Patrick Driesen (46) is het een nieuwe start. Zijn bedrijf brandde drie jaar geleden af.

Op dezelfde plek brandde drie jaar geleden het bedrijf Padital af, dat schuimrubber toeleverde aan de meubelindustrie. “Ik had de middelen niet om het bedrijf opnieuw op te starten”, zegt zaakvoerder Patrick Driesen. “Ik heb daarna mijn tijd genomen om een nieuwe opportuniteit te zoeken.”

In eerste instantie dacht hij aan een hypermoderne wasstraat voor vrachtwagens en andere grotere voertuigen. “Maar omdat het zo’n grote investering vergt om alles op een ecologisch verantwoorde manier te doen, hebben we besloten om er ook een carwash bij te nemen, met alles erop en eraan. Ik rij ook zelf graag met een mooie wagen”, verklapt Driesen.

Voor de ontwikkeling en uitrusting nam Driesen het gespecialiseerde bedrijf Kathagen in Bree in de arm. “Met als resultaat het eerste ecologische washpark van Limburg”, zegt afgevaardigd bestuurder Luk Kathagen. Op termijn zal het park werk beiden aan tien laaggeschoolden.

Investering

Alles samen is 2 miljoen euro geïnvesteerd in het park van 1.650 m².

Het All Clean Park omvat:

n Een volautomatische softwash-ketting voor personenwagens (absoluut krasvrij), mét vacuüm-module om de wagen te stofzuigen. De capaciteit bedraagt maximum 65 wagens per uur.

* Twee automatische wasstraten voor bedrijfsvoertuigen. Maximum capaciteit van 10 tot 15 bedrijfsvoertuigen per uur.

* Een desinfectiemodule voor interne reiniging en ontsmetting van koelwagens, veetransportwagens, enz.

* Een afdeling carlifting voor het opwaarderen van de carrosserie en reinigen van interieurs.

Klanten kunnen hun voertuig ook laten ophalen en terugbrengen.

Voor het wassen wordt opgevangen regenwater gebruikt dat na zuivering opnieuw wordt gerecycleerd.

De kers op de ecologische taart komt later, als ook de zonnepanelen op het dak zijn geïnstalleerd.

Dominiek CLAES

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio