Voorzitster van KVLV vergiftigt echtgenoot

Marie-Josée Vandenbosch uit Gors-Opleeuw bij Borgloon zit sinds vrijdag in de gevangenis van Hasselt op verdenking van de moord op haar man Rudi Kersten (51). Ruim drie weken geleden, op 6 oktober, diende zij haar man een overdosis medicatie toe. Een buitenechtelijke relatie zou aan de basis van de feiten liggen. Ook haar minnaar is vrijdag opgepakt.

Marie-Josée Vandenbosch is in Gors-Opleeuw voorzitster van de lokale afdeling van de KVLV (Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen, de vroegere Boerinnenbond) De vrouw werd donderdagavond opgepakt. Zij bekende en werd vrijdag opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

Veertien dagen voor de moord had de vrouw ook al geprobeerd om haar man om te brengen, maar toen overleefde Kersten de toegediende dosis. Hij werd in comateuze toestand in het ziekenhuis opgenomen. Toen de speurders die opname in het ziekenhuis gingen uitdiepen en de resultaten vergeleken met die van de afgenomen bloed- en urinestalen bij de autopsie, kwamen ze tot de vaststelling dat hij dezelfde medicatie had genomen.

Lees het hele verhaal in de weekendkrant van Het Belang van Limburg.

Nancy VANDEBROEK

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio