André Agassi droeg tijdlang een toupet

André Agassi blijft de onthullingen in zijn biografie op elkaar stapelen. Nadat hij eerder toegaf dat hij ooit drugs gebruikt heeft, blijkt nu ook dat zijn typische wilde kapsel uit de jaren '90 gewoon een pruik was.

ikerremans

De Amerikaan vertelt in zijn biografie hoe hij begin jaren '90 overal haren terugvond. Agassi kon daar niet mee leven en ging op zoek naar een pruik. Zijn toupet bracht hem wel meermaals in de problemen.

Verkeerde conditioner

Zo bijvoorbeeld aan de vooravond van de finale van Roland Garros in 1990. "Waarschijnlijk had ik een verkeerde conditioner gebruikt, want opeens liet alles los. Ik belde in paniek mijn broer die in hetzelfde hotel sliep. Hij heeft het geval uiteindelijk met twintig haarklemmen weer op mijn hoofd gezet."

"Bij iedere beweging was ik bang dat 'ie van mijn hoofd zou vallen. Ik stelde me iedere keer voor hoe miljoenen kijkers met hun neus tegen het televisiescherm zouden zien hoe mijn haarstuk op het gravel zou belanden."

Zijn toenmalige vrouw Brooke Shields kon Agassi uiteindelijk overhalen om zijn hoofd kaal te scheren. "In elf minuten was het gebeurd. In januari 1995 won ik mijn eerste Grand Slam, de Australian Open, met mijn nieuwe coup."