Moslims protesteren tegen verbod op thuisslachtingen

Tijdens een rumoerige gemeenteraad gisterenavond hebben een paar honderd moslims geprotesteerd tegen het plan van het gemeentebestuur om het federaal verbod op thuisslachtingen om te zetten in een gemeentelijk politiereglement.

Tijdens het Offerfeest vorig jaar haalden 400 moslims een slachtbrief af, maar slechts 70 daarvan daagden op in de gemeentelijke slachtplaats. Het thuisslachten werd echter gedoogd, want er werden geen pv’s tegen opgesteld. Dit jaar wilde het gemeentebestuur strenger optreden.

Op de gemeenteraad gisteren zou een politiereglement door de meerderheid goedgekeurd worden, maar burgemeester Sonja Claes besloot toch om het reglement van de agenda af te voeren. Volgens haar is het overbodig, omdat een federale wet het thuisslachten al verbiedt.

Protest daartegen van Jan Jans (Vlaams Belang) werd door de aanwezige moslims op applaus onthaald. “We zullen het federaal verbod verder aanvechten”, zegt nationaal ondervoorzitter van de Selemiye-moskees Engin Özdemir. “Volgens onze juristen is het verbod in strijd met de Europese wet.”

BeHo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio