Mexicaanse griep treft 40.000 Belgen in een week, twee doden

Print
Mexicaanse griep treft 40.000 Belgen in een week, twee doden

Mexicaanse griep treft 40.000 Belgen in een week, twee doden

De voorbije week raakten in ons land meer dan 40.000 Belgen besmet met het A/H1N1-virus. Al enkele weken achter elkaar gaat het om een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande week.

Er overleden twee patiënten aan de complicaties van een griepinfectie. Het gaat om een vrouw van 43 en om een 75-jarige man. Beide patiënten behoorden tot een medische risicogroep en werden gehospitaliseerd met ernstige ademhalingsproblemen. In totaal overleden in ons land zeven personen aan de Mexicaanse griep.

Intussen hebben in België al 75.000 mensen het virus opgedaan. Daarmee zitten we volgens griepcommissaris Marc Van Ranst nog lang niet aan onze piek.

75.000 gevallen betekent dat 0,7 procent van de Belgen tot nu toe geveld werd door het griepvirus. Verwacht wordt dat uiteindelijk 20 tot 30 procent van de landgenoten de Mexicaanse griep zal krijgen.

Besmettingen in scholen

Het griepvirus heeft ook de scholen bereikt. In de Vlaamse scholen is het percentage besmettingen op korte tijd tot acht procent gestegen. In een school in Hoeselt steeg dat aantal zelfs tot 25 procent.

Het is echter niet duidelijk hoeveel leerlingen de normale seizoensgriep opliepen en hoeveel de Mexicaanse griep.