Twee klachten wegens stalking tegen Patrik Vankrunkelsven

Print
Twee klachten wegens stalking tegen Patrik Vankrunkelsven

Twee klachten wegens stalking tegen Patrik Vankrunkelsven

Er lopen twee klachten tegen senator Patrik Vankunkelsven (Open Vld) wegens stalking. In één van de twee gevallen is er zelfs sprake van inbraak bij nacht bij een gewezen medewerkster en vriendin.

De Vlaamse liberalen willen voorlopig geen commentaar kwijt over de kwestie. Ze houden er wel rekening mee dat de opheffing van zijn parlementaire onschendbaarheid gevraagd zal worden.

Volgende donderdag gaat Vankrunkelsven rond de tafel zitten met voorzitter Guy Verhofstadt over zijn ontslag uit de Senaat. De gewezen burgemeester van Laakdal kapt ontgoocheld met de politiek. Hij kan zich niet vinden in de partijlijn van Open Vld in de discussie over het algemeen rookverbod. "De mayonaise pakt niet meer", klonk het eerder.

Over één klacht zei Van Krunkelsven eerder. "Een ex-vriendin heeft destijds een klacht tegen me ingediend na een woordenwisseling. Maar ik had dat evengoed tegen haar kunnen doen. Wat er van zij, we zijn weer on speaking terms en ik verwacht geen problemen als gevolg van deze klacht."