Nieuw distributiecentrum voor Terumo in Genk

De beursgenoteerde vastgoedbevak WDP gaat voor de producent van medisch materiaal Terumo een distributiecentrum van 16.000 m² bouwen op het Hermespark in Genk. Het project is 7 miljoen euro waard. Terumo gaat het voor drie jaar huren.

jvangeyte

Terumo produceert medisch materiaal voor eenmalig gebruik zoals stents, geleidingsdraden, katheters, oxygenatoren, bloedseparatiesystemen, spuiten, naalden en bloedafnamebuisjes. Het bedrijf heeft fabrieken in Japan, de VS, India, de Filippijnen en China. In Europa zijn er vestigingen in Haasrode en het Britse Knowsley.

De Genkse vestiging zal een belangrijk deel van de Europese distributieactiviteiten voor haar rekening nemen. Daartoe wordt een polyvalente opslaghal van 16.000m² met bijhorende kantoren gebouwd. Het pand zal uitgerust worden met zonnepanelen. Het moet tegen 1 april operationeel zijn.

De investering zorgt voor bijkomende werkgelegenheid. In de eerste fase gaat het om 25 mensen extra. Het gaat immers om het opvangen van een groei. Voor zijn huidige logistiek werkt Terumo samen met DHL in Opglabbeek.

Door de nieuwbouw voor Terumo is de hele site van WDP in Genk nu ingenomen. De andere helft wordt bezet door de warenhuisgroep Lidl.

JVG