LDD verdwijnt uit Limburgse provincieraad

Bob De Wispelaere stapt met onmiddellijke ingang uit Lijst Dedecker. Daardoor verdwijnt de vertegenwoordiging van LDD uit de Limburgse provincieraad. Eerder dit jaar verliet immers ook provincieraadslid An Bonné de partij.

wverhaert

"Vorige week werd ik opeens op het matje geroepen bij de zesde provinciale voorzitter op nauwelijks twee jaar tijd, die zei dat er mij een ultimatum werd gesteld", zegt Bob De Wispelaere. "Ik kreeg een paar dagen de tijd om in een persmededeling een bocht te maken van 180 graden in het dossier 'Waterloos'. Anders zou ik verwijderd worden uit de partij."

Zondebok

"De twee provincieraadsleden van LDD-Limburg hebben enkel en alleen het standpunt van hun partij gevolgd en het hoogste partijorgaan van Lijst Dedecker, waaronder Jean-Marie Dedecker, was hiervan op de hoogte."

"Is het misschien omwille van de slechte opiniepeilingen dat Jean-Marie Dedecker wild om zich heen begint te slaan en dus op zoek gaat naar een zondebok?", vraagt de man zich af.

Ongeloofwaardig

"Ik voel me dan ook misbruikt door de rattenvanger van Hamelen. Wat is er toch gebeurd met de goedlachse en succesvolle judocoach van weleer? Ik herken deze man niet meer. Op een geloofwaardige manier aan politiek doen is blijkbaar onmogelijk geworden binnen LDD. Ook de goedkope kritiek op het Vlaams regeerakkoord ligt me zwaar op de maag."

"De partijtop beseft nog steeds niet dat er gewoon géén middelen zijn om drastische maatregelen te kunnen nemen. De tering naar de nering zetten is een begrip dat het 'gezond verstand' van LDD blijkbaar niet kan vatten", aldus nog De Wispelaere.

Onafhankelijk

Bob De Wispelaere was bij de Vlaamse verkiezingen derde opvolger voor LDD en zetelt deze legislatuur voor de tweede keer als provincieraadslid voor de provincie Limburg. De Wispelaere blijft als onafhankelijke zetelen in de provincieraad.

Meer over LDD