Beluister de uitval van Paul Jambers op Stubru

Print

Beluister de uitval van Paul Jambers op Stubru

Ter ere van de voorstelling van zijn memoires was Paul Jambers woensdagmorgen te gast bij Tomas De Soete op Studio Brusse. De Soete werd in één klap wakker geschud toen Jambers een ware scheldtirade begon tegen regisseur Jan Eelen. Beluister het audiofragment.

De radiomaker confronteerde Paul Jambers met een uitspraak van Jan Eelen, regisseur van onder meer 'Het Eiland', in zijn ochtendprogramma 'Tomas staat op'. "Jan Eelen zegt letterlijk: ik zou niet goed kunnen slapen op die boot van hem die verdiend is met de miserie van andere mensen. Hoe ga je daarmee om?"

'Ik word er woest van'

Het antwoord van Jambers loog er niet om. "Ik vind dat de meest verwerpelijke en irrelevante uitspraak die ik ooit gehoord heb", stak hij van wal.

"Een journalist die een reportage maakt over illegalen: leeft die op de kap van de illegalen? Ik vind dit de grootste onzin die ik ooit gehoord heb. Dit is verwerpelijk, dit is dom, dit haalt deze meneer naar beneden, dit maakt dat dit een waardeloze figuur is, dat hij eigenlijk niet aan bod zou mogen komen in de pers. Ik vind dit zó laag bij de grond. Ik word er woest van. Vooral omdat deze man toch geen greintje verstand in zijn kop heeft."

Tomas De Soete en Linde Merckpoel waren volledig van slag door het scherpe antwoord van Jambers. Zelfs Kristof Lambrechts was er nog niet goed van toen hij aan zijn programma begon. "Jawadde dat is straf, ik ben nog altijd van mijn melk en honing", zei hij. "Jij ook hè Linde, ik zie het."

Paul Jambers stelde woensdag zijn autobiografie 'Ik heb het gedaan' voor, een turf van maar liefst 718 bladzijden.