Bordercollie bijt vrouw in gezicht

Daags nadat Cintya Olivieri (29) na een bevalling het ziekenhuis mocht verlaten, is ze aan de schoolpoort in Houthalen in het aangezicht gebeten door een bordercollie. Het beest beet zo hard dat ze haar bovenlip en bijna een oog verloor.

ssimons

“Vorige donderdag is Moreno geboren”, doet echtgenoot Patrick Teti (30) het verhaal. “Mijn vrouw is tot maandag in het ziekenhuis in Genk gebleven. Dinsdagochtend bracht ze onze twee andere kindjes, Lorenzo (6) en Leandro (5), naar de gemeenteschool in Houthalen-Oost."

Maaginhoud

Cintya had de twee kinderen net afgezet en keerde weer huiswaarts. Patrick: “Blijkbaar was ze nog even goedendag gaan zeggen tegen de eigenaar van Spike, de bordercollie die haar beet. Ze heeft ook de hond gegroet en dat was teveel. Het dier sprong omhoog en beet met alle kracht in haar aangezicht.”

Lip

Cintya werd meteen naar campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg overgebracht. Daar nam een plastisch chirurg haar onder handen. “Maar de bovenlip ontbrak”, gaat Patrick verder. “Er is dan opdracht gegeven om het dier te laten inslapen en de maaginhoud te controleren. Maar de lip werd niet teruggevonden. Hij heeft haar dan zonder lip moeten opereren."

Geen spiegels

"Ik heb in haar kamer in het ziekenhuis al meteen alle spiegels moeten wegnemen of afdekken. Cintya wil zichzelf nog niet zien. Ze kan het mentaal niet aan."

Chris NELIS/Peter COSTERMANS