Racing Genk wint doelpuntrijke derby tegen STVV

De derby tussen competitieleider Sint-Truiden en Racing Genk is op een 2-4 overwinning voor de Genkenaars uitgedraaid. Voor STVV is het de eerste nederlaag van het seizoen. De Kanaries behouden voorlopig wel hun leidersplaats.

ssimons

Bij STVV verving de debuterende Moia Odoi (2x geel tegen Kortrijk) als linksachter. Bij Racing Genk ontbrak Joao Carlos (dij). Matoukou keerde terug uit blessure maar startte op de bank.

Wie dacht de verhoudingen tussen de twee ploegen een weergave zouden zijn van hun plaats in het klassement, kwam bedrogen uit. Het was namelijk Genk dat een wervelende start nam; Na vijf minuten scoorde Ogunjimi al de 0-1. Barda maakte er nog voor er een kwartier speeltijd verstreken was 0-2 van.

STVV kon niet tegenscoren en kreeg nog voor de rust via Buffel een derde treffer om de oren: 0-3.

Tij keert

In de tweede helft kon Sint-Truiden uit een ander vaatje tappen. Op het uur scoorde Euvrard de 1-3. STVV begon er weer in te geloven en dat vertaalde zich in de aansluitingstreffer van Alex: 2-3. Koita klaarde de klus echter voor Genk door de 2-4 op het scorebord te zetten.

Loopt concurrentie in?

STVV behoudt de leiding in het klassement, maar ziet woensdag en donderdag AA Gent, Club Brugge en Anderlecht mogelijk op gelijke hoogte komen. Racing Genk hijst zich naar de middenmoot.

Woensdag vindt u op deze website foto's van alle supporters die in het stadion aanwezig waren!

Scheidsrechter: Allaerts.

STVV: Mignolet, Euvrard, Cantaluppi, Moia, Wagemakers, Mennes, Delorge (76' Onana), Alex, Wilmet, Chimedza, Sidibe.

RACING GENK: Verhulst, Joneleit, Anele, Tiago, Toth, Tözser, Daeseleire (80' Matoukou), Pudil, Barda, Buffel (92' De Bruyne), Ogunjimi (68' Koita).

Doelpunten: 5' Ogunjimi 0-1, 13' Barda 0-2, 31' Buffel 0-3, 64' Euvrard 1-3, 83' Koita 2-4.

Gele kaarten: Mennes, Delorge, Barda, Euvrard.

Rode kaarten: Geen.