Herman Geyskens (SPIL) wordt onafhankelijke

Grote verrassing bij het begin van de gemeenteraad: gemeenteraadsvoorzitter Herman Geyskens van meerderheidspartij SPIL, kondigde aan dat hij geen lid meer zal zijn van de meerderheid maar voortaan zetelt als onafhankelijk raadslid: “Ik doe sinds 1982 aan politiek. Het was dan ook een moeilijke beslissing waarover ik geen verdere communicatie wil voeren”.

ksleurs

“Je treedt op als onafhankelijke, maar wat houdt dat in voor je taak als voorzitter?”, vroeg raadslid Meeus. “Die taken zijn bij decreet bepaald. Ik zal mijn taak blijven opnemen tot de volgende verkiezingen en nu zeg ik daar niets meer over.”

Luid applaus en felicitaties tijdens de kennisgeving van de benoeming van burgemeester Fons Verwimp: “We hebben er alle belang bij te doen wat de Looienaars willen. We moeten een luisterend oor hebben en een open geest”, zei de burgemeester.

Daarna legde de 30-jarige Inne Peys (SPIL) de eed af van schepen in de handen van de kersverse burgemeester. Zij was door haar partij aangeduid als kandidaat voor het schepenambt, omdat zij tijdens het partijcongres meer voorkeurstemmen gekregen had dan Herman Geyskens. Inne volgt Fons Verwimp op en is bevoegd voor sport en toerisme. Ze wordt als raadslid vervangen door Bob Geyskens (sp.a). Jan Verheyden krijgt dan weer de titel van ere-burgemeester.

Meerderheid: sp.a - SPIL (8), VLD (5), onafhankelijke (1)

Oppositie: CD&V (8), VB (3)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio