Dronken Jeltsin stond in ondergoed voor Witte Huis

Boris Jeltsin, de voormalige president van Rusland, stond bekend als een stevige drinkebroer. Dat beeld wordt bevestigd door de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, die enkele pikante weetjes over Jeltsin de wereld in stuurde.

jrosquin

Zoals elke goede Rus kon Jeltsin, die in 2007 op 76-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand, wel eens te diep in het glas kijken. Dat deed hij echter niet enkel in intieme kring, maar ook tijdens officiële staatsbezoeken, zo blijkt.

In 'The Clinton Tapes', een boek met gebundelde interviews met de 41e president van de Verenigde Staten, lost Clinton enkele sappige weetjes over zijn toenmalige Russische ambtsgenoot.

Ondergoed

Zo zou Jeltsin in 1995 in erg dronken toestand in zijn ondergoed voor het Witte Huis zijn opgedaagd. De straalbezopen Jeltsin wilde een taxi nemen om een pizza te gaan halen. Het incident werd Clinton meegedeeld door zijn geheime dienst.

De daaropvolgende nacht was het opnieuw prijs. De agenten van de geheime dienst stormden toen naar de kelderverdieping van de woonst waar de president verbleef, omdat ze dachten dat er een inbreker aan het werk zat. Uiteindelijk bleek het om een dronken Jeltsin te gaan.

Meer over Bill Clinton