Quick.Step blijft flirten met Alberto Contador

Het gissen over de toekomst van Alberto Contador houdt maar niet op. Blijft de voorbije Tourwinnaar bij Astana of volgt hij andere sporen? Quick.Step blijft een grote kanshebber, verzekert manager Patrick Lefevere: “Wij zijn en blijven permanent in contact”.

jrosquin

Afgelopen weekend was Contador nog in beeld bij Team Garmin. Nu treedt Quick.Step weer op het voorplan.

Hoe concreet zijn de gesprekken? Lefevere: "Erg concreet. Ik onderhandelde al tweemaal met Alberto’s broer en persoonlijke manager Fran en naar aanleding van zijn deelname aan de wedstrijd in Bavikhove tweemaal met de renner zelf. Ons laatste contact dateert van vorige vrijdag."

En? Op dit moment is weinig mogelijk. Zowel Contador als ikzelf wachten af wat de licentiecommissie van de Internationale Wielerunie (UCI) aanvangt met de ProTourlicentie van zijn huidige team Astana. Wie zijn ogen open houdt, beseft dat de ploeg komend seizoen niet meer van hetzelfde niveau is als dit jaar. Er is een leegloop van renners (nogal wat grote namen volgen manager Johan Bruyneel en Lance Armstrong naar het nieuwe RadioShack, red.) en personeel (idem, red.). Daar kan de UCI niet blind voor blijven. Als de licentie niet wordt verlengd, bieden zich mogelijkheden aan.

Heb je het nodige budget voor een grootverdiener als Contador? Voor een renner van zijn niveau wil elke sponsor iets dieper in de portefeuille tasten.

Wie de Tourwinnaar in huis haalt, moet hem ook omringen. Ik reserveer in mijn ploeg vijf plaatsen voor renners die hij rond zich wil hebben.

Luc Lamon